Meny:

Försäkringsbolag

Försäkringar:
Bilförsäkring
Båtförsäkring
Hemförsäkring

Försäkringsbolag

Välkommen till Försäkringsbolag.com

Här hittar du information om olika försäkringar och tips på viktiga saker att tänka på innan du tecknar en försäkring. Vårt syfte är att hjälpa dig göra ett mer välinformerat val så att du hittar en försäkring som passar just dig, dina behov och din budget. Därför har vi information om allt från billigaste hemförsäkringen för det lilla studentrummet till omfattande försäkringar för fastigheter, båtar och motorcyklar. Läs mer information nedan.

   

Bilförsäkring

Vad är en bilförsäkring?

En bilförsäkring är en typ av fordonsförsäkring som gäller en bil. På den svenskar försäkringsmarknaden finns det tre huvudtyper av bilförsäkring – trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Till detta kan man som bilägare teckna olika sidoförsäkringar, till exempel allriskförsäkring för bil (så kallad drulleförsäkring).

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är någonting du måste skaffa till din bil, det är obligatorisk enligt lag och finns till för att vi inte ska ha oförsäkrade bilar på våra gator. Trafikförsäkringen du tecknar för din bil täcker inte skador på din egen bil, däremot täcker den skador på annans fordon samt personskador på andra än den som vållar skadan.

Halvförsäkring för bil

Halvförsäkring (som även brukar kallas delkasko) tecknar du om du vill ha utökat skydd. Halvförsäkringen (halvtäckande bilförsäkring) täcker normal utrustning som tillhör eller finns i eller på bilen. De flesta halvförsäkringar innehåller skydd för brandskada, glasskada, stöldskada, räddning, rättsskydd och maskinskada.

När du tecknar en halvförsäkring ingår den obligatoriska trafikförsäkringen. Du behöver alltså inte teckna två olika försäkringar för din bil.

Helförsäkring för bil

Helförsäkring passar dig som vill ha ett ännu mer omfattande skydd. En helförsäkring är en typ av bilförsäkring som täcker de områden trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samtidigt som du även får en vagnskadeförsäkring som täcker skador på bland annat karossen på din bil. Detta gäller även om det är du själv som har vållat skadan på bilen.

Sidoförsäkringar för bil

Vid sidan av trafikförsäkring, helförsäkring och halvförsäkring finns det möjlighet att teckna extra försäkringar för att få ett mer skräddarsytt försäkringsskydd. Ett populärt val är den så kallade allriskförsäkringen, mer känd som ”drulleförsäkring”. Du försäkrar helt enkelt din bil mot din egen klantighet, så att du kan få ersättning från försäkringsbolaget om du till exempel råkar spilla kaffe över inredningen så den blir förstörd eller tvingas genomföra omfattande reparationer efter att ha tankat dieselbilen med vanlig bensin.